HTML

Irány Lyon!

Kaland és viszontagság francia-földön.

Képek

Bicók

Friss topikok

  • Ancsusz: Igen valoban nagy volt a tomeg. Bar talan hetfon mar nem annyira, mint az elozo napokon. (2008.12.10. 20:46) Fete des Lumieres
  • baktiz.blogspot.com: Jeeee! Tokaj! Imádnám! (2008.11.18. 03:32) Kirándulás
  • eszpee: Na én Lyonban lakom, és erről le is maradtam. :( Hol lesz ez a borvásár? Tudsz egy weboldalt küld... (2008.10.27. 18:45) Érzések és élmények
  • Fredy6: Udv! En januar ota vagyok franciaban, 3honapja Lyonban. Ha gondolod osszefuthatunk, dobj egy mailt... (2008.10.03. 15:29) Furcsaságok
  • Zooolik: Hali! Örülök, hogy megvagytok és valahogy alakulnak a dolgaitok. :) Látogassatok el hozzám is: eg... (2008.09.28. 11:41) Salon de velo

Linkblog

2008.12.15. 14:33 _Ancsusz (törölt)

Fondant au chocolat

Eddigi eletem legfinomabb desszertje volt. Ha imadod a csokoladet, akkor batran tudom ajanlani. Egyszeruen isteni. Leirom a receptet, igazan nem nehez elkesziteni. Ha keszitesz hozza vanillia sodot, ugy meg jobb lesz.

Ime a recept:

Hozzavalok:

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg etcsokolade (min. 50% kakaotartalom)
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojas
  • 5 dkg liszt (lehet helyettesiteni cukrozatlan kakaoporral)

Elkeszites:

A csokit a vajjal egyutt goz felett megolvasztjuk. Hozzakeverjuk a cukrot, majd kicsit hagyjuk kihulni. Ezutan a tojasokat gyors mozdulatokkal belekeverjuk. Vegul johet a liszt/kakao. Forma(k)ba ontjuk es 200 fokos sutoben kb. 10-15 percig sutjuk. Akkor jo, ha a kulseje megszilardult, de belul folyos marad.

Nagyon jo etvagyat kivanok hozza.

 

Szólj hozzá!

Címkék: édesség desszert fondant au chocolat


A bejegyzés trackback címe:

https://iranylyon.blog.hu/api/trackback/id/tr5824219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>
süti beállítások módosítása